20050506

Lösa tankar efter valet

Inte nog med att deras sätt att utlysa val är överlägset det svenska, Storbritanniens public service-tv, BBC, har även oändligt mycket vassare nyhetsankare och intervjuare än sin svenska motsvarighet. Se tex den här intervjun. Lysande. (Tipstack till Högkvarteret.)

Annat är naturligtvis inte lika bra i Storbritannien. Majoritetsval känns inte speciellt 2000-tal. Lägg till det de många lågmärkena i kampanjen där allt som är dåligt skylls på invandrare, så framstår Storbritannien som långt ifrån någon förebild. Kul detalj är att de konservativas ledare, som gått ut stenhårt med att försöka hindra icke-britter från att komma in i landet och "stjäla" jobb från britter, hyllade Liverpools tränare Rafael Benitez efter segern mot Chelsea i Champions League. Är det ett erkännande om att det inte finns brittiska tränare som duger eller är det så att det enbart är vissa "jobbstjälande" invandrare som skall hindras?

Men Michael Howard lär enligt ryktet vara både Liverpoolfan och heja på lokalkonkurrenten Everton. Var det nån som sa populist?