20050930

Gårdagens fotbollGårdagens fotboll kunde inte ha givit bättre resultat i mina ögon. Allsvensk fotboll befinner sig så pass långt ner på den europeiska stegen att det naturligtvis hade varit bra med två lag i förlorarcupens (UEFA-cupen) gruppspel, men jag kan helt enkelt inte ta mig för att heja på babyblått. Enda undantaget är när Daniel Andersson sparkar ner idiot på bilden. Då får i alla fall han lite sympati, men annars njuter jag. 1-4 på stadion halvannan kilometer härifrån är inget annat än balsam för själen.

Istället går HBK vidare till gruppspel och några koefficientpoäng blir det i alla fall. En av svensk fotbolls mest fascinerande klubbar. Man håller stenhårt i sina pengar, får inte panik trots att man ligger i bottenstriden i allsvenskan och lyckas slå ut ett lag som faktiskt var i final i UEFA-cupen för bara några månader sedan. Imponerande. Synd att man inte är uppväxt i Halmstad, då kanske man kunde heja på dem seriöst istället för sunklaget som plötsligt är indraget i bottenstriden i superettan.

Edit: Jag kollade upp hur långt det verkligen är fågelvägen från mig till Malmö Stadion med hjälp av Google Earth. 1463,66 meter. Om några år kommer Google att styra varenda del av våra liv och jag kommer vara sååå lycklig.